Черешопроизводители от Кюстенилско настояха на среща с омбудсмана Мая Манолова да

...
Черешопроизводители от Кюстенилско настояха на среща с омбудсмана Мая Манолова да
Коментари Харесай

Черешопроизводители от Кюстенилско настояват да отпадат еднодневните трудови договори

Черешопроизводители от Кюстенилско настояха на среща с омбудсмана Мая Манолова да отпадат еднодневните трудови контракти при селскостопанските акции. Те се оплакаха от ниската изкупна цена на плодовете, която сега е 70 стотинки за кг.
Еднодневните контракти са цялостна безмислица, сподели един от черешопроизводителите. " Представете си единствено, че имате една огромна градина и днеска имате 50 индивида, които да берат и вие всеки ден би трябвало да пишете контракти на всеки един от тях. Обикновено берат хора от малцинствата, които не дават да им напишете нищо. И при ниската цена на черешата тя става още по-ниска, тъй като всеки един кг се оскъпява с 1,16 стотинки поради този контракт ".Омбудсманът Мая Манолова сподели, че ще изиска от земеделското министерство да прави група експерти и специалисти на място, с цел да се срещнат със обстановката с реализирането на реколтата от череши, което не търпи отсрочване.
" Всъщност по тази причина би трябвало да пристигна екип на министерството на земеделието, с цел да се чуят всички тези проблеми и да се набележат съответни ограничения ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР